Mindig időben érkezünk!

E-mail

hello kukac kesok.hu

Mobil

+36 20 977 8494

Iroda

Érd, Riminyáki út 7, 2030

Mindig időben érkezünk!

Gyors hívás: +36 20 977 8494

Veszélyes helyzetek, változó útviszonyok ősztől
2021.09.13.

Vállalkozásunk nagy figyelmet fordít a megelőzésre. Minden évszak más és más kihívásokat állít az utakon közlekedők elé. Szeptember elsején nem csupán az iskola kezdődik el, hanem az ősz beköszöntével számos dologra kell figyelemmel lenni. Ügyfeleink, akik autóval közlekednek, számos olyan közlekedési helyzetbe kerülhetnek, amelyeket előregondolkodással, előrelátással ki lehet és kell kerülni.

Ezeket felsorolás-jelleggel érintjük jelenlegi posztunkban. Célunk, hogy Ön és családja sértetlenül érjen haza, és ne keletkezzen anyagi kára.

Őszbe fordulva a természetben, az utakon megváltoznak a látási és fényviszonyok. Hamarabb sötétedik, megjelenik a köd és a szürkület. Fontos, hogy a volán mögött ülőkre is hatással van az évszakváltás. A nyári felszabadultság után az őszi időjárás lassabb reflexeket, nagyobb fáradékonyságot jelent az emberek többségének. 

  • Megváltoznak a közlekedési feltételek az útburkolaton, ködös időben csúszós utak várhatnak ránk a reggeli órákban. Figyeljünk a követési távolságra és a féktávokra!
  • Inkább csökkentett sebességgel közlekedjünk rossz látási viszonyok esetében!
  • Vadak ugorhatnak elénk egyes területeken, figyeljük az erre vonatkozó táblákat!
  • Kerüljük a vészfékezést, a “lassan járj, tovább érsz”-logika alapján közlekedjünk, inkább lassabban menjünk olyan szakaszokon, ahol már előreláthatóan korlátozottak a látási viszonyok, emiatt pedig a szokottnál nagyobb követési távolság szükséges a gépjárművek között.
  • Próbáljunk figyelni az autó belső hőmérsékletére az utastérben! A nagy meleg fáradtságot, tompaságot, a hideg izommerevséget okozhat!
  • Figyeljünk az esőáztatta, sokszor saras, csúszós útszakaszokon. Óvatosan fékezzünk!
  • Ellenőrizzük az autónk kerekeinek futófelületét, számos baleset előzhető meg ezzel.
  • Iskolák közelében az előírtnál is lassabban haladjunk! Megnövekedő gyalogos forgalommal számolhatunk ősztől, figyeljünk a kisiskolásokra!