Mindig időben érkezünk!

E-mail

hello kukac kesok.hu

Mobil

+36 20 977 8494

Iroda

Érd, Riminyáki út 7, 2030

Mindig időben érkezünk!

Gyors hívás: +36 20 977 8494

Honnan ered a Sárga Angyal kifejezés?
2021.11.29.

Sokan használják az autómentőkre a Sárga Angyal kifejezést. Cikkünkben bemutatjuk, hogy honnan is ered ez a név? Az autómentőket, így a Késő Autómentő csapatát (www.kesok.hu) is nevezték már így, ezen az összefoglaló néven.

A Sárga Angyalok, ahogy a Magyar Autóklub közúti segélyszolgálatát nevezték, bizony sok bajbajutott autóst húztak ki nehéz helyzetekből. Az ötlet – mint oly sok minden más – nyugati szomszédunkból érkezett, Ausztriából. A Magyar Autóklub első emblematikus sárga gépjárműveit is innen vásárolta meg.

Az első autók Steyr-Puch AG 500-as járművek voltak, és kitűntek sárga színükkel, mint a new york-i taxik. A hetvenes években jelentek meg a hazai közutakon, az első megvásárlására 1963-ban került sor.

1965-ban a Magyar Autóklub és az Osztrák Autóklub közötti megegyezésnek köszönhetően sor került további tizenöt Sárga Angyal megvásárlására. Ezek szintén Steyr-Puch AG 500-as, használt járművek voltak.

A hetvenes-nyolcvanas években számos Trabant, Wolksvagen Golf, majd Opel és Renault Kango, Fiat állt szolgálatba, Magyar Autóklubos szerelőket szállítva a leállt autókhoz. 2014-ben Dacia Dokker VAN járművekkel bővült a flotta.

A Sárga Angyal kifejezést kizárólag a Magyar Autóklub használhatja, azonban a népnyelv általánosan az autómentőkre is használja.

A képek forrása:stilusosautok.reblog.hu, veteranlap.hu