Mindig időben érkezünk!

E-mail

hello kukac kesok.hu

Mobil

+36 20 977 8494

Iroda

Érd, Riminyáki út 7, 2030

Mindig időben érkezünk!

Gyors hívás: +36 20 977 8494

Befagyott szélvédővel soha ne induljon útnak!
2021.12.22.

Sajnos a decemberi időszak mindig hajtós a kesok.hu csapatának. Igyekszünk nem háttérbe szorítani a családot, de ilyen időszakokban mindig több a munkánk, mert a fagyos útszakaszok, az ónos eső miatti balesetek, és a látási viszonyok romlása együttesen és külön-külön is balesetet okozhat.

Ezen tényezőkből akár egy is elég ahhoz, hogy baleset történjen, és kárt szenvedjen az autónk, ne adj Isten személyi sérülés is bekövetkezzen. Nem mindig a hóvihar jelenti az utakon a legnagyobb veszélyt. Amikor gépjárművet vezetünk, azt kilencven százalékban a látással szerzett információk alapján tesszük meg. Ha van olyan ok, ami a látásunkat gátolja, az azonnali veszélyhelyzetet teremt. 

Emiatt nagyon fontos a kilátás a gépjárműből. Minden esetben – évszaktól függetlenül – ellenőrizzük le indulás előtt azt, hogy a vizuális tájékozódási lehetőségünk a vezetőülésből nem -e ütközik akadályokba, a szélvédő tiszta, a tükrök megfelelően beállítva, mert ezek hiánya a vezetés biztonságát minden esetben veszélyezteti.

Decemberben, januárban indulás előtt szükséges és törvényi kötelezettség is fagymentesíteni a szélvédőt. Ennek oka, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen, mert amennyiben ez nem teljes felületet érint, a sofőr előtti két szélvédő-tartóoszlop, első ajtók melletti tartóoszlop olyan holt teret képez, ami kitakarja a gyalogost, kerékpárost, és ez fokozottan igaz akkor, ha nincs a jégtől megtakarítva!

Mielőtt útnak indulunk, minden esetben gondoskodjon szélvédő jég-, hó- és páramentesítéséről, mert ez amellett, hogy az Ön biztonságának az érdekében szükséges, a KRESZ is előírja.

Boldog és balesetmentes ünnepeket kívánunk!