Mindig időben érkezünk!

E-mail

hello kukac kesok.hu

Mobil

+36 20 977 8494

Iroda

Érd, Riminyáki út 7, 2030

Mindig időben érkezünk!

Gyors hívás: +36 20 977 8494

Miért veszélyes a stressz és a meleg együtt?
2021.07.16.

Nyaranta másról sem szólnak a hírek, csak a feltorlódott kocsisorokról a fővárosban, a Balaton, vagy a Velencei-tó felé tartó útszakaszokon. A biztonságos közlekedést a hosszú ideje tartó kánikula sem segíti. A kialakult helyzet nemcsak a vakációra indulókat érinti, minden közlekedők számára nehézséget okoz. A közlekedési dugó, forróság, folyadékhiány miatt a szokottnál is jóval nagyobb stressztűrő képességet igényel a volán mögött ülők részéről. Sokéves tapasztalatunk, hogy az autómentők ilyenkor meg sem állnak, nagyon sok megkeresést kapunk a júliusi-augusztusi kánikulában.

A fokozódó stressz kihat a koncentrációra, a belső feszültség agresszívabb vezetéssel is párosulhat, a kockázatok pontos felmérése is elmaradhat a kialakult pszichés és fizikai leterheltség során.

Ez a balesetveszélyes helyzetek melegágya.

Javasoljuk, hogy vezetés előtt mindig igyon egy nagy pohár vizet, az autóban mindig legyen folyadék, hiszen nem tudhatja meddig kell a forróságban a dugóban rostokolnia. A biztonságos vezetéshez nyugodt lelkiállapot szükséges, hiszen Önön múlik saját, a családja, és a közlekedők biztonsága is.