Mindig időben érkezünk!

E-mail

hello kukac kesok.hu

Mobil

+36 20 977 8494

Iroda

Érd, Riminyáki út 7, 2030

Mindig időben érkezünk!

Gyors hívás: +36 20 977 8494

Ideje váltani – Gumicserére fel!
2021.11.15.

Lassan itt a nyári gumik lecserélésének ideje. Miért fontos a téli gumi használata?

Mert ahogy közeledik a fagyos, jeges idő, az utak egyre veszélyesebbé válnak. Az általános vélekedés szerint 7 fok alatt már érdemes lecserélni az abroncsokat, de sokan vannak, akik száraz idő esetén még nem gondolkodnak a téli gumicserén.

Jó ha tudja, hogy a téli abroncsok egy speciális szilika-gumi keverékből készülnek, így a téli nagy hidegben sem keményednek meg. Ennek köszönhetően a tapadásuk is tökéletes. A latyakos, havas útviszonyok során a nyári gumi már nem alkalmas a biztonságos vezetéshez, hiszen a téli gumikhoz képest a barázdák kevésbé mélyebbek és a bemetszések száma is sokkal kevesebb. A téli gumik speciális kialakításuknak köszönhetően jó tapadással rendelkeznek. Számtalan teszt bizonyította már, hogy a nyári gumik féktávolsága télen többszöröse lehet egy téli abroncsénak. Érdemes ezt megkockáztatni? Szerintünk semmiképpen.

Na de mikor is érdemes pontosan a téli gumit feltenni?

  • Amikor már a téli csapadékos idő miatt szükséges egy megfelelő tapadású gumiabroncs használata a biztonságos közlekedéshez.
  • Amint a kinti hőmérséklet tartósan 7 Celsius fok alá süllyed, akkor még a teljesen száraz burkolaton is fontos a téli gumi, hiszen ilyen hőmérsékleti viszonyok között a nyári abroncs már nem garantálja a megfelelő tapadást.
  • Nem csak a havas útviszonyok között, de a késő ősztől jellemző nyirkos, nedves útviszonyok között is érdemes a váltás!

Gondolkodjunk előre: Mi sem akarunk elütni senkit azért, mert mi úgy gondoltuk, jó lesz még a nyári gumi.  Kanyarodáskor bizonytalanságot érzünk, instabilitást, akkor váltsunk.
Jó utat és biztonságos közlekedést kíván a www.kesok.hu!